Förvaltningschef Anita Hedström.
Förvaltningschef Anita Hedström.

Planen: Alla vaccinerade på särskilt boende nästa vecka

Alla på särskilt boende kommer att ha fått sin första vaccindos under nästa vecka. Så lyder vård- och omsorgsförvaltningens prognos.
– En brasklapp är ifall vi får leveranser som planerat, säger Anita Hedström, förvaltningschef.

ANNONS
|

LÄS MER:Maj, 98, på Tuvegården fick första dosen coronavaccin i Alingsås

Under tisdagen påbörjades vaccinationen mot covid-19 på särskilda boende i Alingsås. Först ut var Tuvegården, följt av Noltorpsgården och Hemsjögården, samt 70-plussare på LSS-boendet på Lövekullevägen. Totalt delades 90 doser ut och vaccinationen fortsatte på kommunens andra särskilda boenden under onsdagen.

– Vi tror att vi kommer att ha kunnat ge alla brukare på särskilt boende den första vaccindosen vid utgången av nästa vecka, säger Anita Hedström, förvaltningschef, på vård- och omsorgsförvaltningen, och fortsätter:

– Vår sjuksköterskeorganisation har ansträngt sig till det yttersta för att få till det här och gjort det fantastiskt bra.

Tackar alla ja till vaccination?

ANNONS

– Jag har inte hört något annat. Att vaccinera sig är frivilligt, men jag hoppas verkligen att alla väljer att göra det.

För de som fått sin första dos nu under den vecka handlar det om att vänta ytterligare 3-4 veckor för att få den andra dosen.

Efter personer på särskilt boende kommer brukare inom hemsjukvården näst på tur.

– Vi hoppas kunna påbörja den vaccineringen under nästa vecka.

Västra Götalandsregionen har ju argumenterat för att vårdpersonal ska vaccineras tidigare. Har du varit inkopplad i den diskussionen?

– Nej, det har jag inte. Vår vård- och omsorgspersonal ligger långt fram i planeringen och står näst på tur.

– Tanken är att en extern vaccinatör parallellt ska vaccinera vår personal inom vård och omsorg. Men vi har ännu inte fått besked när det ska påbörjas.

LÄS MER:Hemtjänstpersonal orolig för att föra smittan vidare

LÄS MER:Förvaltningschefen svarar: Alingsås följer VGR:s riktlinjer

LÄS MER:Coronaåret 2020 – så var andra halvåret

ANNONS