Kulturbidrag ska locka konst- och kulturaktörer att ställa ut.
Kulturbidrag ska locka konst- och kulturaktörer att ställa ut. Bild: Alingsås kommun

Kulturbidrag ska sätta fart på verksamheten i Nolhaga slott

Nolhaga slott vill locka lokala konst- och kulturföreningar att ställa ut. För att göra detta kan man nu söka föreningsbidrag, till ett värde av 125 000 kronor.

ANNONS
|

Kanske kan vi nu skymta ett ljus i pandemitunneln. Nolhaga slott gör sig redo för en kulturfylld höst och riktar sig särskilt till lokala konst- och kulturföreningar.

För den som är sugen på att förverkliga sina tankar om utställningar, musik- eller scenkonst på Nolhaga slott finns nämligen ett föreningsbidrag att söka, på sammanlagt 125 000 kronor. Tanken är att bidraget ska vara en del i arbetet att göra Nolhaga slott till ett unikt besöksmål och Alingsås till Västsveriges vackraste kulturstad. Något som också är en politiskt antagen vision för 2040.

För att söka bidraget måste det tänkta arrangemanget ta plats mellan den 15 september och 11 december i år. Föreningens verksamhet kan vara allt från film och foto, till dans, teater, musik, slöjd eller hantverk.

ANNONS

100 000 kronor finns att få till utställningsverksamhet och 25 000 kr till övriga arrangemang. Fördelningen sker utifrån slottets verksamhet, behov och syfte att skapa tillgänglighet för alingsåsarna och besökare för ett hållbart och aktivt liv med konst- och kulturupplevelser.

ANNONS