Efter förödande branden – nu öppnar populära restaurangen i Alingsås igen

Efter att någon tänt på lokalerna tvingades populära restaurang Bloom sushi lägga ned. Nu öppnar restaurangen igen – men först som café. Ett problem har lett till att sushiserveringen öppnar först senare i sommar.

ANNONS
LocationAlingsås|
|

Hösten 2022 brann det vid två tillfällen på restaurang Bloom sushi, som ligger vid Gerdskenvallen. Verksamheten totalförstördes.

Nu under våren har restaurangen renoverats, till viss del av ägaren och hans vänner. Idag torsdag är det dags för nyöppning av restaurangen. Det blir dock ingen sushi än.

– Folket har frågat när vi ska börja, så vi erbjuder nu kaffe och bullar som ett café, säger ägaren Rizvan Magomadov.

Rizvan Magomadov har haft problem med att hitta en sushikock, så därför kommer restaurangen öppna för sushi lite senare i sommar. Tills dess blir det café. Just nu är en sushikock på väg från Polen men Magomadov har haft problem med pappersarbetet för att få hit personen. Han säger att de skulle kunna öppna för sushi igen om två veckor, men det kan också bli i slutet av sommaren. Dessutom har oväder gjort det svårt att renovera taket och det tog längre tid än planerat.

ANNONS

På frågan om han är rädd för att det ska brinna ner igen förklarar Rizvan Magomadov att det finns en viss oro, men han är inte rädd.

– Risken finns alltid, i livet också, det är inte garanterat. Det är samma i business. Man måste leva.

Till nyöppningen har interiören uppdaterats. På torsdag blir det även premiär för olika bollspel bredvid restaurangen. Rizvan Magomadov berättar att de öppnar upp för spelen och så får folk fika i samband med det om de vill, men de har inte marknadsfört caféöppningen. Det kommer sedan när sushin öppnar upp igen.

– Jag har tänkt göra det lite finare den här gången. Innan var det ganska enkelt inrett.

Självklarhet att det blir sushi igen

Det var ett enkelt val att öppna upp just en sushirestaurang igen och inte satsa på något annat koncept berättar Rizvan Magomadov. Han har fått önskemål från folk att fortsätta med just sushin.

– Alla vill ha sushi här, så om det är sushi då blir alla nöjda.

Har du några förhoppningar till öppningen?

– Om folket gillar det kommer de hit och om de inte gillar det kommer de inte hit, så i första hand att de blir nöjda.

Trots att det blir sushi igen så byter restaurangen namn till Sakura restaurang, som betyder körsbärsträd på japanska. Rizvan Magomadov berättar att det är lite av en fortsättning, från den första restaurangen, Bloom sushi, att det blommar något på nytt.

– Bloom, det är något som blommar, det gör folket glada.

LÄS MER:Deras restaurang brändes ner – nu satsar ägaren på nytt

LÄS MER:Art By Tigerlilja – enskild firma startar i Alingsås

LÄS MER:Nytt bolag startar i Herrljunga – ska verka i byggbranschen

ANNONS