Vägarbetet inleddes i våras och kommer att pågå under större delen av 2021.
Vägarbetet inleddes i våras och kommer att pågå under större delen av 2021. Bild: Johan Hallberg

Central väg stängs av – omfattande vägarbete orsak

Vägarbetet längs med Nyebrogatan har pågått sedan i våras. Men från och med vecka 31 kommer trafiken att stängas av helt i båda riktningarna.

ANNONS
|

Etableringen längs Nyebrogatan startade redan tidigt i våras och planeras pågå under större delen av året. Det är gång- och cykelbanan längs med Nyebrogatans västra sida som håller på att breddas och på grund av detta kommer sträckan mellan Nordenskiöldsgatan och rondellen vid Nolhagagatan därför att behöva stängas av i båda riktningarna från och med vecka 31. Det innebär att det inte kommer att vara någon fordonstrafik från varken norr eller söder.

Ombyggnationen kommer att innebära en breddning av utrymmet för gående och cyklister med bland annat utmålad separering av fotgängare och cyklister och riktningsseparering för cyklister.

Förutom en breddning av gång- och cykelbanan med separering av fotgängare och cyklister meddelar kommunen att även belysningen kommer att förbättras och förtätas längs sträckan. Flera delar av sträckan får även utökade grönytor med planteringar för att underlätta dagvattenhantering och försköna trafikrummet.

ANNONS

Därutöver förbättras VA-infrastrukturen genom att gamla brunnar och ledningar byts ut mot nya för att förlänga livslängden.

Avstängningen väntas pågå fram till vecka 39.

Mer information finns på kommunens hemsida.

ANNONS