På en ödslig motorväg blev Simon Björkman beskjuten av en ”raket” som han själv beskriver det. Nu undrar han vilka det var som stod på bron natten till torsdagen.
På en ödslig motorväg blev Simon Björkman beskjuten av en ”raket” som han själv beskriver det. Nu undrar han vilka det var som stod på bron natten till torsdagen. Bild: Matilda Falk

Bil blev beskjuten av fyrverkeri på E20: ”Helt sinnessjukt”

Det var under natten till torsdagen som en bil blev beskjuten av en fyrverkeripjäs vid Bodarnamotet på E20. Simon Björkman som körde bilen säger sig ha sett en person uppe på bron.
– Raketen sprängdes precis framför mig, säger han.

ANNONS
|

Klockan var 23:30 när Simon slog numret till SOS-alarm och meddelade att han precis har blivit beskjuten av en raket på E20 i riktning mot Alingsås. På något annat sätt kunde han inte beskriva det.

– Jag var på väg hem ifrån Landvetter flygplats och när jag skulle köra under bron vid Västra Bodarna blev jag beskjuten av en raket. De sköt rakt mot bilen och den sprängdes så att jag körde igenom effekten, berättar Simon.

Själv vill han inte beskriva händelsen som dramatisk men han använder sig ändå av orden ”helt sinnessjukt” när han beskriver känslan.

ANNONS

– Jag undrade ju vad fan de höll på med.

Du såg alltså personer uppe på bron?

– Jag såg en person på bron men jag förutsätter att det var fler än en. Det känns väldigt osannolikt att personen skulle vara själv utan jag har en stark misstanke att det var ett gäng ungdomar som stod där.

Här ska de personer stått som avfyrade en fyrverkeripjäs mot Simon som var på väg hem till Alingsås.
Här ska de personer stått som avfyrade en fyrverkeripjäs mot Simon som var på väg hem till Alingsås. Bild: Matilda Falk

Efter händelsen ringde Simon 112 och åkte tillbaka till platsen.

– Jag ringde polisen direkt och sen vände jag vid Preem i Alingsås. När jag kom fram till platsen var det inga personer kvar. Jag vet inte om polisen åkte dit, jag mötte dem inte i alla fall, säger Simon.

I efterhand har han tänkt mycket på händelsen och vilka personerna uppe på bron var. Han känner också en stor irritation över vad som kunde ha hänt om det var någon annan som blev utsatt.

– Jag har tänkt på det och jag hade gärna velat veta vilka det var. Hade det varit någon annan, en pensionär eller så, hade det kunnat gå hur som helst. Nu var ju det helt folktomt och gick bra men jag gissar att de stod och väntade på första bästa bil.

Har du polisanmält händelsen?

– Nej det har jag inte! Om de har hållit på mer under kvällen eller om polisen ringer upp kommer jag självklart göra en polisanmälan. Men annars kommer det inte leda någon vart, säger en sammanbiten Simon.

Kommunpolis i Alingsås, Lotta Jofjord.
Kommunpolis i Alingsås, Lotta Jofjord. Bild: Johan Hallberg

Enligt Alingsåspolisen finns det ingen notering om händelsen vilket kan förklaras med att ingen patrull åkte till platsen. Men kommunpolis Lotta Jofjord anser att Simon borde anmäla händelsen till polisen.

– Jag förstår att det kan kännas tröstlöst om man inte litar på att vi kan eller har möjlighet att utreda men det är ändå bra om det kommer upp till ytan att det har förekommit. Har detta hänt tycker jag det är riktigt illa, säger Lotta Jofjord.

Har det hänt förut att bilar har blivit beskjuta i trafiken av fyrverkerier?

– Jag kan inte dra mig till minnes att jag har hört det hända förut men det betyder inte att det inte har hänt. Det är riktigt illa tycker jag och här måste man förstå att det kan bli allvarliga skador.

ANNONS