Vittra-skolans hälsogrupp anordnar varje månad sedan 2020 olika löplopp, och samlar in pengar för något behjärtansvärt ändamål. Här en bild från ett lopp när man samlade in pengar till Barncancerfonden. Men nu blir det ett halloween-lopp och pengarna går till Drottning Silvias Barnsjukhus.
Vittra-skolans hälsogrupp anordnar varje månad sedan 2020 olika löplopp, och samlar in pengar för något behjärtansvärt ändamål. Här en bild från ett lopp när man samlade in pengar till Barncancerfonden. Men nu blir det ett halloween-lopp och pengarna går till Drottning Silvias Barnsjukhus. Bild: Privat

Arrangerar Halloween-lopp med kusliga inslag

Ett kusligt lopp med halloween-tema, och riktigt mycket pengar insamlade till Drottning Silvias Barnsjukhus. Det är förhoppningen hos Daniel Ljungström, lärare på Vittra i Alingsås.

ANNONS
|

Skolans hälsogrupp anordnar löploppet som går i krokarna runt skolan när skymningen faller måndag kväll den 31 oktober.

Ända sedan 2020 har gruppen anordnat lopp varje månad och samlat in pengar till olika behjärtansvärda ändamål som Barncancerfonden, Hjärnfonden och Hjärtebarnsfonden.

Vid nästa lopp blir det lite extra kusligt utmed banan, det ska märkas att det är halloween.

Vid nästa lopp blir det lite extra kusligt utmed banan, det ska märkas att det är halloween. Fritidsbarnen på skolan får koppla loss all sin kreativitet när dekorationerna tillverkas.

Att man valt att skänka insamlade pengar till verksamhet för familjer med sjuka barn kopplad till Drottning Silvias Barnsjukhus, ligger Daniel Ljungström extra varmt om hjärtat. Här har han och familjen tillbringat mycket tid när de fick en dotter som föddes med allvarligt hjärtfel.

ANNONS

Det man gör där betyder otroligt mycket för familjer som får ett barn som behöver tillbringa tid på sjukhuset

– Det man gör där betyder otroligt mycket för familjer som får ett barn som behöver tillbringa tid på sjukhuset. Tror ingen riktigt kan förstå som inte varit i den situationen, men jag och min fru Frida har sett det på nära håll. De gör en fantastisk insats, säger Daniel Ljungström.

– Därför hoppas jag såklart att det ska komma in mycket pengar, för varje krona gör otrolig nytta när man hamnat i en svår situation, säger han.

Han påpekar också att alla kan delta i loppet: barn, föräldrar, syskon, grannar, mormor och farfar, kompisar och kusiner... Ja, alla.

Det blir en kort bana i omgivningarna runt skolan.

– Man behöver förresten inte ens springa, vill man vara med och skänka pengar ändå så går det också bra, säger Daniel Ljungström.

LÄS MER:Stämningen på topp under löparfesten

LÄS MER:Johans högsta dröm blev sann – fick besök av tidningen

LÄS MER:Solskenet Saga är stans allra raraste lilla hjärtebarn

ANNONS