Montage.
Montage. Bild: Frida Winter

Alingsåskrog i konkurs

En krog i centrala Alingsås har satts i konkurs. Nu jobbar konkursförvaltaren för att någon ska ta över restaurangen.
– Vår målsättning är att vi ska få en fortsättning, och det är det vi arbetar för, säger konkursförvaltaren Björn Svensson.

ANNONS
|

LÄS MER:Efter anlagda branden – Riccardo reser sig ur askan

Det var i tisdags som Söderport sport och bar AB, bolaget bakom O’Learys i Gallerian Storken i Alingsås, inkom med en konkursansökan till Alingsås tingsrätt.

I konkursansökan framkommer att bolaget genomgått en rekonstruktion, vilken inte kan fullföljas och att bolaget därför nu befinner sig på obestånd. På onsdagen kom beslutet om konkurs.

Har kämpat

– Vi har haft det kämpigt under lång tid och fått arbeta i motvind. Eftersom man är en tävlingsmänniska så gäller det att kämpa in i det sista, och man ser till folket före sitt eget hus. Det har varit min inställning hela tiden, säger Daniel Abaji, franchisetagare.

ANNONS

Konkursförvaltaren Björn Svensson från advokatbyrån Eriksson & Bengtsson har precis tagit sig an uppdraget och har därför inte hunnit sätta sig in i alla delar än. Han säger dock till AT att hans förhoppning är att någon ska kunna ta över restaurangen.

Fortsätter hålla öppet

– Anledningen att vi fortsätter hålla restaurangen öppen är att vi vill att någon ska ta över. Vår målsättning är att vi ska få en fortsättning, och det är det vi arbetar för, säger han.

Handlar det om en fortsättning för O’Learys, eller handlar det om en annan restaurangverksamhet?

– Det är för tidigt att säga.

Ingvar Ivarsson, centrumchef på Gallerian Storken, hoppas även han att gallerian fortsatt ska kunna erbjuda en restaurang.

– Vår målsättning och ambition är att ha en restaurang. Det har ett plusvärde för huset att kunna erbjuda mat, framförallt under dagtid, säger han.

LÄS MER:Kraftig ökning av konkurser i Västra Götaland

LÄS MER:Febrilt arbete inför öppning av Bryggaregatan 2

ANNONS