Hembygdsföreningen håller årligen minst fyra återkommande arrangemang på Dammsjöås (Bilden)
Hembygdsföreningen håller årligen minst fyra återkommande arrangemang på Dammsjöås (Bilden)

Alingsås hembygdsförening kan vinna fint pris

Alingsås hembygdsförening är nominerad till utmärkelsen Årets Hembygdsförening som varje år delas ut av Sveriges Hembygdsförbund.

ANNONS
|

– Årets nominerade föreningar är alla värdiga vinnare genom sitt stora engagemang i sin hembygd, säger Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges Hembygdsförbund i ett pressmeddelande.

Carina Håkansson, ordförande i Alingsås hembygdsförening, är glad över nomineringen.

– Det är ju jätteroligt bara att vara nominerade, oavsett om vi vinner eller inte känns det jättekul att få vara med. Sen så tycker jag, självklart helt partiskt, att vi har en fin verksamhet som har en bredd. Det hoppas jag man ska titta på, säger Carina Håkansson.

Eftersom förbundets riksstämma i år sker på webben kommer vinnaren offentliggöras vid en prisceremoni som troligtvis går av stapeln efter sommaren. Förutom äran och den positiva uppmärksamheten får vinnaren diplom och 10 000 kronor.Utmärkelsen delades ut första gången 2016 och gick då till tre föreningar som fick motta priset av prinsessan Sofia vid Hembygdens helg på Skansen.

ANNONS

Vinnaren tilldelas 10 000 kronor. Har ni i Alingsås hembygdsförening redan nu någon idé om hur de pengarna skulle kunna användas?

– Det är nog att gå händelserna lite i förväg, men vi har många trevliga projekt på gång som vi behöver pengar till, så det kommer knappast bli något problem!, säger Carina Håkansson.

Noterbart är att Herrljunga hembygdsförening tog hem priset 2018.

ANNONS