Alingsås Bildelar får nya ägare i form av Autocirc.
Alingsås Bildelar får nya ägare i form av Autocirc. Bild: Pressbild

Alingsås Bildelar förvärvas av företaget Autocirc

Alingsås Bildelar AB har fått nya ägare. Det är det hållbarhetsfokuserade företaget Autocirc som ligger bakom förvärvet.

ANNONS
|

LÄS MER:Christer Johannesson blir ny delägare i Alingsåsföretaget Putsa

Autocirc skriver i ett pressmeddelande att att man i och med förvärvet av Alingsås Bildelar AB stärker sin närvaro i Göteborgsregionen och Västsverige.

Alingsås Bildelar har lång erfarenhet av att återvinna bildelar genom att demontera såväl person- som skåpbilar och är strategiskt beläget i nära anslutning till storstadsregionen Göteborg.

Alingsås Bildelar AB startades 1969, av Ingvar Carlsson och drivs idag av sönerna Pelle och Ola Carlsson. Företaget har 28 anställda och arbetar med de flesta bilmärken på marknaden.

Pelle och Ola Carlsson på Alingsås Bildelar kommenterar de nya ägarna på följande sätt i ett pressmeddelande:

”Genom att demontera bilar och ta vara på de mängder delar som kan renoveras och återanvändas har vi alltid bidragit till hållbarhet i fordonsindustrin. Vi är väldigt glada att nu få möjligheten att ta detta ett steg till genom att bli en del i Autocircs cirkulära affärsmodell. För vår personal ser vi det som en trygghet att tillhöra en stark organisation samtidigt som vi kommer vara kvar och driva företaget som tidigare."

ANNONS

Autocirc har som uttalat mål att leda vägen mot en hållbar bildelsindustri. Som bas för detta ligger företagets cirkulära affärsmodell. Denna förutsätter aktörer med rätt profil ur alla delar i återvinningscirkeln.

– Vi är mycket nöjda med att ha funnit och kunnat förvärva Alingsås Bildelar AB. Förutom att ha ett strategiskt upptagningsområde är det ett välskött och mycket kompetent företag. Precis vad vi behöver för att fortsätta vägen mot en hållbar bildelsindustri, säger Johan Livered, VD på AutoCirc.

LÄS MER:Alingsåsföretaget Elpro får nya ägare: ”Kan ta nästa kliv i expansionen”

LÄS MER:Takbyrån har blivit en del av solenergikoncern

ANNONS