Framför baren: Jenny Ahlinder, köksmästare, Sandra Johansson, lunch- och kaféansvarig, Anna Forsberg, konferensansvarig och Jonas Claesson, krögare. Bakom baren: Ronja Hedendahl, hovmästare, Kevin Hedendahl, barchef, Anna Grill, evenemangkoordinator och Erik Löfqvist, event-och restaurangchef.
Framför baren: Jenny Ahlinder, köksmästare, Sandra Johansson, lunch- och kaféansvarig, Anna Forsberg, konferensansvarig och Jonas Claesson, krögare. Bakom baren: Ronja Hedendahl, hovmästare, Kevin Hedendahl, barchef, Anna Grill, evenemangkoordinator och Erik Löfqvist, event-och restaurangchef. Bild: Katrin Niklasson

Harrys stänger – Estrad satsar på eget restaurangkoncept

Den 8 januari stängs Harrys i Estrad. En knapp månad senare öppnas dörrarna till ett nytt restaurangkoncept i lokalen.
– Kärnan är maten, säger Jonas Claesson, krögare.

ANNONS

Den 7 januari blir det vad Anna Grill, som jobbar med evenemang och produktion på Estrad Alingsås, beskriver som ”sista natten med gänget” på Harrys.

– Även om det är mitt i veckan så blir det något extra med DJ:s och annat, lovar Anna Grill.

Ombyggnation i januari

Sista natten med gänget är dock kanske inte en helt korrekt beskrivning, då gänget gästerna mött på Harrys Alingsås finns kvar och är delaktiga i den nya satsningen.

Hur den nya restaurangen kommer se ut får alingsåsarna se i början av februari.

– Efter den 7 januari kommer vi mörka ner lokalen och påbörja vår ombyggnation för att öppna för vårt eget koncept den 3 februari. Under ombyggnationen kommer vi försöka göra lite grejer i foajén, där vi också har vårt kafé som kommer fortsätta hållas öppet, säger Jonas Claesson, krögare.

ANNONS

Vi kommer jobba mycket med lokala producenter och erbjuda rustik mat som attraherar en bred målgrupp

Lokala producenter

Vilket namn restaurangen får vill dock gänget bakom konceptet hålla på ett tag till. Men det som står klart är att maten är kärnan i den nya satsningen.

– Det kommer bli hög trivsel där maten är kärnan, säger Claesson, och får medhåll av Jenny Ahlinder, köksmästare.

– Vi kommer jobba mycket med lokala producenter och erbjuda rustik mat som attraherar en bred målgrupp, säger hon.

Även på dryckesmenyn kommer det återfinnas närproducerat. Och även mer ekologiskt.

– Både närproducerat och ekologiskt är något kunderna efterfrågar redan idag, och som det också känns väldigt kul att jobba med, säger Kevin Hedendahl, barchef.

Harrys kan leva vidare

Precis som tidigare kommer det erbjudas luncher i restaurangen, och även nattklubben finns kvar. Dessutom berättar Anna Grill att man jobbar för att kunna erbjuda livemusik.

Varför Estrad nu lämnar restaurangkedjan Harrys till förmån för ett eget koncept förklarar Jonas Claesson med att ”det helt enkelt är rätt tid.”

– Vi känner oss mogna. Vi har påbörjat ett stort arbete med Estrad som helhet så det känns som det är dags. Vi känner oss väldigt peppade, säger han.

På frågan om Harrys tid i Alingsås är över kan Fredrik Borén, etableringsansvarig för Harrys, meddela att man gärna vill leva vidare i Alingsås.

– Alingsåsrestaurangen har gått fint så det är vår absoluta ambition att finnas kvar i Alingsås. Vi tittar på olika alternativ och letar både krögare och nytt läge, säger han.

ANNONS